Θερινή Παιδική Κατασκήνωση

Το πρόγραμμα «Θερινή Παιδική Κατασκήνωση» υλοποιείται κατά τους θερινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο  όπου  λειτουργούν σε σχολεία της πόλης, τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, με ζωγραφική, χειροτεχνία, παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές επισκέψεις κ.λ.π. για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Δυναμικότητα 180 παιδιά. Οι ωφελούμενοι της δραστηριότητας είναι: α) μαθητές της α, β και γ τάξης δημοτικού, β) οι οικογένειες των παιδιών των οποίων και οι δύο γονείς εργάζονται, γ) Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άνεργοι, μονογονεικές οικογένειες) που αδυνατούν να επιμεληθούν την φύλαξη και φροντίδα των παιδιών τους κατά τις πρωινές ώρες.

Οι δομές λειτουργούν σε τρία δημοτικά σχολεία (2 στη Δημοτική Ενότητα Ελευσίνας και ένα στη Δημοτική Ενότητα Μαγούλας). 

«Sports summer vacation»

Εντός της δράσης της Θερινής Παιδικής Κατασκήνωσης η Κ.Ε.Δ.Ε παρουσιάζει το «Sports summer vacation» το οποίο αποτελεί ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα αθλοδιακοπών στην πόλη για τους μαθητές της δ, ε, και στ τάξης δημοτικού. 

Τα παιδιά θα μπορέσουν να περάσουν ένα εναλλακτικό και δημιουργικό καλοκαίρι στην πόλη τους συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα πλούσιο από αθλητικές δραστηριότητες, καλλιεργώντας έτσι το αθλητικό και ομαδικό τους πνεύμα. Άθληση, ψυχαγωγία, διασκέδαση, ανάπτυξη προσωπικότητας και ικανοτήτων καθώς και δημιουργική έκφραση συνθέτουν  το προφίλ του «Sports summer vacation».

Το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει 180 παιδιά και περιλαμβάνει άθληση σε διάφορους τομείς, επισκέψεις σε εξωτερικούς χώρους και σε γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, αξιοποίηση του κολυμβητηρίου της πόλης, επισκέψεις στις υποδομές του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής για δημιουργικό παιχνίδι κλπ.