Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Έργο “Steps”

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Έργο “Steps

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον φιλομαθούς κοινού από Ελευσίνα και Μαγούλα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/11/2018 στις 18:30 στο Elefsina Hotel, ημερίδα ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Έργο “STEPS youth center” (Erasmus+ Youth Programme) που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία Κέντρου μη τυπικής εκπαίδευσης στη Μαγούλα που θα λειτουργήσει κυρίως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας CEREBRUM που έχει αναπτύξει ο διαχειριστής του έργου (Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων), χωρίς τη δέσμευση χώρου και χρόνου για τους συμμετέχοντες (ασύγχρονη κι εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση).

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και οι δήμοι Κομοτηνής, Σκύρου, το οροπέδιο Λασιθίου και ο Δήμος Αραδίπου στην Κύπρο, ενώ το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και συμμετέχει επίσης το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες αναλυτικά από τον διαχειριστή του έργου οι θεματικές ενότητες, στις οποίες θα εκπαιδευτούν μέσω της πλατφόρμας, καθώς και η μορφή και ο τρόπος λειτουργίας της. Παράλληλα, η Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., κα Μαρούγκα Κωνσταντίνα, παρουσίασε στους συμμετέχοντες τη φιλοσοφία, τους στόχους και το πολλαπλό και πολύ-επίπεδο αντίκτυπο που θα έχει το έργο στα όρια του δήμου, ενώ απαντήθηκαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Συγκεκριμένα, από το πρόγραμμα μπορούν να ωφεληθούν: α) μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου μέσω μίας δια-δραστικής μεθόδου κατάρτισης σε ευρωπαϊκά θέματα, β) εκπαιδευτικοί Β’ θμιας εκπαίδευσης μέσω κατάρτισης στη θεματική των Έξυπνων πόλεων και χρηματοδότησης των σχολείων τους από ευρωπαϊκούς πόρους, γ) υπάλληλοι του Δήμου σε θέματα νεολαίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης, δ) νέοι 18-30 ετών, επιχειρηματίες ή μη, καθώς και Άνεργοι που θα εκπαιδευτούν στα ευρωπαϊκά προγράμματα, στις ευκαιρίες για νέους στην Ευρώπη, στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και απασχόληση στην Ε.Ε., ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ κλπ.,

Η διαδικασία της μη τυπικής εκπαίδευσης αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο 2019 και οι συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας ( kede@elefsina.gr τηλ. 210 5565621).

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.

Μαρούγκα Κωνσταντίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *